Hva vil du bli når du blir stor?

Året 2017 ble et endringenens år for meg.

I juni ble jeg spurt om å vikariere for seks måneder hos Kirkelig utdanningssenter i Nord, Girkolaš Oahpahusguovddáš Davvin eller KUN. KUN er et seminar i høyere utdanning i Tromsø som tilbyr utdanning  for prester, diakoner, kantorer og kateketer. Jeg har fått permisjon uten lønn fra prostejobben i første halvår 2018 og begynner nå etter nyttår på KUN. Det blir prosten i Nord-Helgeland, Olav Rune Ertzeid  som vikarierer for meg i denne periode som prost i Sør-Helgeland prosti.

I juli ble den faste stillingen for studieretning prest som fagansvarlig for studieretning prest utlyst fra 1. august 2018 og jeg ble oppfordret til å søke. Nå i begynnelsen av desember ble jeg tilsatt til stillingen på styremøte på KUN og jeg  har takket  ja til jobben.

Jeg syntes jobben i Tromsø virket utrolig spennende. Tromsø er et senter for sirkumpolar forskning, for samisk tro, kultur og livssyn, for klimaspørsmål og for kontekstuell teologi i nord. Alle disse felter er dypt relevante til min egen forskning. Og jeg håper også at min innsats kan bidra til gode rekrutteringsprosesser og at flere vil bli prester og andre vigslete medarbeidere. Kanskje kan min erfaring herfra bidra til at flere prester søker seg til vakre Helgeland. Jeg er derfor veldig spent og ser frem til å begynne å undervise på KUN i det nye året.

Men det var ingen lett beslutning for meg å søke. Jeg  liker så godt min jobb som prost. Jeg har  det godt i Brønnøysund, har lært mye om ledelse og å være prest i Norge. Vi har vært godt tatt imot her, presteboligen er det vakreste huset jeg har noensinde bodd i, jeg jobber med fine prester og flotte staber og menighetsråd i Sør-Helgeland prosti og jeg opplever at min jobb gir meg mening og glede. Hvorfor skulle jeg dra når jeg har det så godt?

Jeg har drømt drømmen i mange år om å jobbe i akademia. Jeg har  doktorsgrad og har  brukt fritiden min for mange år til å lese og skrive fagartikler. Jeg har også skrevet en bok som har blitt godt tatt imot av fagmiljøet mitt. Et av det som har vært mest viktig for meg i prostejobben er å kunne veilede prester og bruke min lange erfaring som prest for dem som er ny på jobb. Denne stillingen i Tromsø gir meg mulighet til  så mange  ting. Jeg  får bruke tid på å forske og skrive som er en lidenskap for meg. Og jeg får undervise og veilede og legge til rette for dem som er på vei inn i prestetjeneste.

Ja, hva vil du bli når du blir stor,  Sigríður? Skal du være prest?  Skal du være leder?  Skal du være lærer? Skal du være forfatter? Skal du kanskje være  alt dette?

2018 blir et spennende år.

 

 

Færðu inn athugasemd

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Breyta )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Breyta )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Breyta )

Tengist við %s